fbpx

Recruitment trainingen: maar dan makkelijk en betaalbaar.

Hoe maken we recruitment trainingen nu echt makkelijker, toegankelijk voor iedereen en betaalbaarder? Op die vraag wilde ik een oplossing bieden.

Bijna 2 jaren lang heb ik de leukste baan ter wereld en dat is recruitment kennis delen. Toen ik startte als zelfstandig trainer had ik een paar voornemens en 1 daarvan was het inzetten van verschillende leermethodes en middelen. Zo geef ik incompany trainingen aan recruitmentteams, spreek ik op events en maak ik blogs en vlogs. Toen ik begin dit jaar de kans had om een recruitment leergang voor de Hogeschool van Amsterdam te ontwikkelen wist ik dat ik er naast klassikale dagen ook webinars en een online kennis community in wilde hebben..

Allemaal mooie manieren van leren en kennisoverdracht, maar ik merk wel dat een dag of een aantal dagen training niet voor iedereen toegankelijk is. De redenen hiervoor zijn vaak het gebrek aan tijd en geld. Te vaak hoor ik dat er geen budget of medewerking is vanuit de werkgever. Dat snap ik niet, want investeren in je recruiter (sleutelpositie van instroom van nieuwe medewerkers) is toch logisch. Maar oke.. Daarom besloot ik een manier te vinden om recruitment trainingen voor iedere recruiter en intercedent zelf toegankelijk en betaalbaar te maken. Iets als een kleine investering in jezelf. Je blijft tenslotte ook niet je hele leven bij die werkgever.

De oplossing had ik al bijna een jaar in mijn hoofd, maar…

Het idee hiervoor had ik al bijna een jaar in mijn hoofd, maar ik voerde het niet uit. Kon elke keer excuses bedenken om het niet te gaan doen: mijn agenda te vol, mijn doelgroep zit niet op dit platform, het is teveel werk en ben er niet technisch genoeg voor.. Maar je raadt het al, het komt er nu wel. En wie mij over de streep haalde was Wendy van Wijngaarden. Zelf ook met een mooie ambitie om binnenkort als interim recruiter een aantal maanden in Nieuw-Zeeland te gaan wonen en werken.

Instagram recruitment course

Tromgeroffel…. 17 juni start de eerste Instagram recruitment course. Leren via het Instagram platform! Een week lang volg je iedere dag via Instagram stories 15 minuten aan video content over een specifiek recruitment thema. Er is ruimte om vragen te stellen én te sparren met de andere cursisten (vakgenoten). En je ontvangt een e-book met alle kennis over het thema als naslagwerk.

#wervenmetinsta

De eerste Instagram cursus heeft ook al een thema: Recruitment met Instagram. Met bijna 5 miljoen gebruikers in Nederland is zoveel meer uit dit platform te halen in werving en interactie met je doelgroep dan dat we nu doen. In deze course leer je hoe jij als recruiter Instagram inzet als wervingsmiddel. Je volgt themadagen over; employer branding, job branding en personal branding. En met Wendy als corporate recruiter en fanatieke Instagrammer is zij de perfecte medetrainer voor dit onderwerp. Wendy en ik zijn druk bezig met het maken van de laatste content en livegang van de cursus. De voorbereidingen kan je alvast volgen via mijn eigen Instagram account: de_recruitment_trainer.

Ben eerlijk dat ik het best spannend vind, maar dat is ook het leuke van ondernemer zijn. Gewoon doen! Er zijn zoveel succesvolle Instagram cursussen gaande en recruitment blijft vaak te traditioneel, tot nu toe ook in learning. Time for a change! Ik heb nu al zin in de eerste recruitment Instagram cursus in juni en thema 2 & 3 heb ik ook al klaar voor later in het jaar 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *