fbpx

5 recruiters tips voor je derde thuiswerk-week

Extra inspiratie om jouw thuiswerk-week te vullen.

Ook deze week deel ik weer nieuwe inspiratie voor jouw recruiters to-do-lijst:

#1 Maandag
Procesoptimalisatie

Sinds 2 weken ziet de inrichting van je werk er anders uit. Zo ben je inmiddels voordelen en nadelen tegengekomen van het digitaal werken. Analyseer deze week die voordelen eens, zowel voor de recruiter, klant als de kandidaat. Bepaal welke voordelen je wilt behouden om je recruitmentproces te versnellen en te vergemakkelijken. Video-solliciteren? Online vacature-intakes?

#2 Dinsdag

Wees zichtbaar met je personal brand

Een goede dag om te investeren in je eigen merk. Door consequent aan jouw personal brand te werken stel je anderen eenvoudig in staat een beroep op jouw kennis en ervaring te doen. Precies wat jij wilt: een toegevoegde waarde leveren aan je netwerk. Voor nu, maar ook voor de lange termijn. Maar hoe maak je content met impact en bouw je een eigen community? Dat leer je deze week in de online cursus #recruitersmerk.

#3 Woensdag

Investeer in digitale onboarding

Starten in een nieuwe baan in deze tijd, extra spannend! De persoonlijke ontmoeting en aandacht vervalt, dus bepaal goed hoe je digitaal een gevoel van welkom en saamhorigheid creëert. Investeer daarom in je onboarding app, maak een persoonlijke welkomstvideo en koppel je nieuwe medewerker aan een digitale buddy. Zorg ook voor leuke en vrijblijvende momenten om nieuwe collega’s te leren kennen. Plan virtuele koffie- en lunchafspraken of initieer een online challenge, vrijmibo of pubquiz.

#4 Donderdag

ATS / CRM systeem beter leren kennen

We zitten vaak te klagen over de systemen waar we als recruiters mee werken. Maar we weten stiekem ook wel dat we er veel meer mee kunnen, dan dat we nu doen. Een perfect moment om je nu eens te verdiepen in alle functionaliteiten van je systeem. Nu leren, is straks extra profiteren.

#5 Vrijdag

Nieuwe content werkenbij-site

Sluit de week af met een creatieve sessie. Doe vandaag een brainstorm, alleen of samen met een collega, over wat je wilt verbeteren aan je werkenbij site. Is het tijd voor nieuwe webteksten, recente foto’s, toevoegen van werknemers referenties of starten met video’s op je website? Ga lekker aan de slag, misschien wel tijdens een vroege vrijdagmiddag borrel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *