fbpx

Employer branding is… verbinding maken

Employer branding is geen fancy huisstijl, geen pakkende slogan, geen grootste marketingcampagne, geen handgeschreven kaartje en geen flitsende werken-bij website. Employer branding is door goed werkgeverschap verbinding maken met je (toekomstige) medewerkers.

Verbinding = in contact staan! Met je eigen medewerkers, met toekomstige medewerkers en met ex-medewerkers. Het is een combinatie van zenden, luisteren en interactie. Zowel op korte als op de lange termijn.

Employer branding is jouw manier om contact te maken met de mensen die jouw bedrijf laten groeien (intern en extern). Het is een strategie om een duurzaam werkgeversmerk op te bouwen en deze zichtbaar te maken. De basis hiervoor is simpelweg hét verhaal vertellen, want elke werkgever heeft een verhaal. Maar wat is die van jou? En hoe vertaal je dat verhaal en hoe houd je het levend? Dat doe je samen!

Employer branding is namelijk van iedereen binnen het bedrijf. Het is het benoemen van het gevoel van groepstrots en samenhorigheid. Het is de cultuur leven en laten leven. Jij als recruiter, HR professional of arbeidsmarktcommunicatie specialist bedenkt het employer brand dus niet (lichte irritatie van wat ik soms in de markt zie aan “bedenksels”).

Onze rol omtrent employer branding is de aanjager zijn. Wij nemen vaak het initiatief en maken het belang van een sterk werkgeversmerk bespreekbaar in alle lagen van de organisatie. Wij maken het uitvoerbaar en meetbaar en we beleggen vervolgens het eigenaarschap.

En nu is het aan jou om dit onderwerp levendig te houden. Maak een plan, zet het op de agenda van je stakeholders en blijf zichtbaar. Employer branding is er namelijk altijd. In tijden van economische groei, kandidaat schaarste, vacaturestops of crisis.

Blijf in verbinding!

Het verhaal van jouw employer brand kan je ook heel goed op Instagram vertellen. Hoe je dat doet, ontdek je in de online cursus #werkgeversinsta die 25 mei aanstaande online van start gaat. Zie ik je daar?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *